Horse Shoe Bend, Grand Canyon North Rim en Kanab

Fotograferen bij Horse Shoe Bend

Fotograferen bij Horseshoe Bend

2 km struinen door los zand bij 40 graden, maar dan heb je ook wat...

Naar Naar Bryce via Horseshoe Bend en Grand Canyon North Rim

Als we uit Page vertrekken is het idee dat we een betrekkelijk korte rit gaan maken van ongeveer 245 km naar Bryce Canyon Village

We starten met een ritje van 8 Mijl naar Horseshoe Bend. Na geparkeerd te hebben, 09.30 en bijna 35 graden liepen we naar de beroemde Horseshoe Bend. Hou er rekening mee dat het er heet is en rond die tijd alleen maar veel heter gaat worden. DUS WATER MEE!!!

Het is een stevige wandeling, heuvelachtig en veel mul zand, dus zwaar lopen. Wat je er voor terug krijgt, heb ik zelf niet zo goed op de foto kunnen krijgen. Daarom hier een link die je laat zien, wat je in het echt ziet. 

Na de Horseshoe Bend kwamen we de eerste borden richting Grand Canyon North Rim voorbij. Dan slaat de twijfel toe. Je wil dat gewoon gezien hebben. Je gaat afstanden baggatelliseren, rijtijden lijken ineens geen probleem meer en dan....Ja op weg naar de Grand Canyon North Rim.

Ach het is uiteindelijk maar 120 Mijl, wat is nou 120 Mijl, net twee uurtjes rijden toch? Ahum, inderdaad 193 km heen, 193 km terug, maakt 386 km, en ooh, ja... 4 uur rijden en minimaal een uur daar rondlopen en wat eten en drinken is minmaal 5 uur extra reistijd om in Bryce te komen.

Daarbij komt dan ook nog dat als je Utah inrijdt, de klok een uur vooruit gaat. dus uiteindelijk verliezen we 6 uur en komen we 's-avonds om een uur of 8 (20.00) in Bryce Village aan. Maar wat was het mooi, wat was het de moeite waard!!

Horseshoe Bend
Grand Canyon North Rim

Grand Canyon North Rim

Grand Canyon North Rim

Grand Canyon North Rim

Grand Canyon North Rim

Beeld bij de bibliotheek als je Palm Springs binnen komt. Een herinnering aan de cowboys die de stad gesticht hebben

Naar Bryce

Zoals hierboven al genoemd, vanaf Page naar de Horseshoe Bend. Dat is maar ene paar minuten buiten Page.  Parkeren is 1, er komen is 2. Hou rekening met goed schoenen en veel water. Er is daar niets dan zand en stenen. Een terrasje zal je er niet vinden.

Daarna door naar de Grand Canyon. Een prachtige rit door een heel afwisselend landschap. Van vlak en kaal tot heuvelachtig, bebost. Heel mooi. We passeerden een stuk waar een behoorlijke bosbrand had gewoed. Onderweg kom je bordjes tegen die waarschuwen voor Bisons op de road. We hebben een hele kudde gezien en waren op dat moment moe en besloten dat we de kudde op weg va nByce naar Zion zouden fotograferen. Waarom houden die beesten daar geen rekening mee? Ze waren zomaar weg toen we er weer langs kwamen :-(

De noordzijde van de Grand Canyon is echt heel anders dan de zuidkant. Vegetatie en landschap zijn verschillend en dat maakte de rit ook erg de moeite waard. De noordkant is bovendien om wat voor reden dan ook, absoluut niet toeristisch. Natuurlijk waren er bezoekers, maar je struikelde er niet over, zoals dat aan de zuidkant wel is.

Na het bezoek aan de Noordzijde zit er maar één ding op, en dat is de zelfde weg terug te nemen. Er is dus maar een weg van de naar de Canyon.

Na afscheid genomen te hebben van al dat moois verlieten we wij Kanab Arizona en reden Utah in. Waar zie je dat aan? in Arizona was de berm van de weg kaal, de laatste huizen niet veel bijzonders en hoezo tuin om je huis? Dan rijdt je Utah in en de berm is een mooi perkje. De huizen zien er goed uit en hebben verzorgde tuinen.

Kanab is een oude western-film-stad met ene heus film museum waar nog stukjes opgevoerd worden. Diverse bekende (inmiddelswel erg oude) western films werden opgenomen in Kanab.

Het museum beken, bijna overvallen, maar gelukkig gered door de cowboys. Dan door naar het doel Bryce Canyon waar we door het tijdsverschil al laat aankwamen.

We kregen in verbanmd met een grote groep in het geplande Motel en upgrade naar Bruce Canyon Lodge. Goed hotel met grote wasserette. Voldoende 50cent stukken bij de winkel te krijgen.

In de lodge is een goed restaurant Neem daar vooral de Sutters Home Rosé een wijn uit Napa Valley die erg lekker is. Fles aan het eind van je eten niet leeg? neem je gewoon mee.

Kortom een heerlijke plek waar van alles te zien is.  

Western show in Kanab
Kanab Western museum
Kanab Western museum

Kanab Western museum

Welkom in Arizona

Welkom in Arizona

Welkom in Utah

Welkom in Utah, hier ligt ook het grootste deel van Lake Powell

Go to top