Sedona

Motorrijders bezoeken Sedona

Een groep motorrijders op weg naar Sedona

Naar Sedona

Wij vertrokken na een heerlijk ontbijt in de zon vanuit Scottsdale naar de Grand Canyon. De South Rim zoals dat dan heet omdat je naar de zuidelijke rand bij Grand Canyon Village gaat.

Nu kan je dat rfechttoe- rechtaan doen, vrij vlot te rijden, maar er is zoveel te zien onderweg. Daarom kozen wij er voor om de snelweg te volgen tot aan afslag 298 en daar de State Highway 179 N te nemen. Je rijdt dan mooi binnendoor naar Sedona.

Waarom Sedona? Wel kijk maar eens op de website van het Tourist office van Sedona. Sedona ligt in een vallei, niet echt in de woestijn, maar er wel dicht tegenaan. Je vindt er de typerende stijle rode rotsen in een bescheidener vorm. vergelijkbaar met de rotsen van Monument Valley.

Komt je niet in de Monument Valley, dan proef je hier toch wat van de sfeer. Sedona kijkt een prachtige natuur, je kunt er Jeep excursies maken, moutain biken, wandelen en klimmen, welness in overvloed....Sedona is eigenlijk zo een bezoek van een week of langer waard.  

Op weg naar Sedona
vlak voor Sedona

vlak voor Sedona, kantoren in typisch Mexicaanse/Indiaanse stijl

Huifkar op rotonde in Sedona

Een huifkar op een rotonde in Sedona

De rotsen net buiten Sedona

De rotsen net buiten Sedona richting noorden

De route naar Sedona en door naar Grand Canyon Village

Zoals hierboven al vermeld reden wij de snelweg vanaf Scottsdale (Phoenix) naar het noorden op. Na de afslag 298 reden we binnendoor verder. Landschappelijk een mooiere route dan de snelweg die door de woestijn gaat. Hier is veel meer begroeing.

In Sedona aangekomen zijn we voor de lunch gestopt bij de Tourist Info... Vreeemde maar goede combinatie van Hamburder/hotdog grill restaurant, met daarachter de Tourist info. De Tourist Info kan je dus ook alleen bereiken door, via het restaurant annex souvenir shop te gaan. We kochten daar hot dogs. Je krijgt dan je broodje met de worst en er is een uitgebreid buffet met sauzen, augurk, zure kool etc. om je broodje naar wens te vervolmaken. Aanrader!!

Na gegeten te hebben reden we door Sedona door naar het noorden om na Flagstaff Highway 89 te nemen en dan de 160 naar Tuba City te pakken. In  Tuba City, de triestigheid straalt er af, vindt je een Mojave Museum waar je toch wel wat duidelijkheid krijgt over de diepe armoede waarin de indianen (Natives...) nog steeds leven. Ondanks dat is het museum, dat in de 8-hoekige vorm van de originele Mojave woningen is gebouwd, het bezoek meer dan waard.

Na terug gereden te zijn naar de Highway 89 reden we tenslotte door naar Grand Canyon Village

Landschap ten noorden van Sedona

Go to top