Van Carmel naar Los Angeles

De beroemde kust langs Highway 1

De beroemde kustroute bij Big Sur

Een geweldig mooie route langs de kust van Monterey naar Santa Barbara

Van Carmel naar Los Angeles

Van Monterey / Carmel reden wij naar San Louis Obispo voor een overnachting en daarna door naar Los Angeles.

Het is een geweldige rit langs een prachtige kust. Het wordt beschouwd als een van de mooiste kustroutes ter wereld. 

Er is zoveel te zien dat je, zelfs als je er twee dagen over doet (drie vanaf San Francisco) je nog steeds keuzes moet maken in je stops en waar je tijd aan kunt besteden.

Hearst Castle stond voor ons niet op de prioriteitenlijst, dus dit kastel dat toch echt een bezoek waard moet zijn, viel af. We namen echter wel ruim de tijd voor een ontspannen lunch bij Nepenthe, een restaurant dat op één van de mooist plekje langs de kust is gelegen.

Nepenthe
Nepenthe
Onderweg bij Big Sur
Onderweg bij Big Sur

Onderweg bij Big Sur

Onderweg bij Big Sur

De route

Vanaf Carmel naar Los Angeles in twee etappes. Onderweg is veel te zien dus er moeten keuzes gemaakt worden.

Wij kozen ervoor om "rustig aan te doen" dat betekent geen lange bezoeken aan bijvoorbeeld Hearst Castle. Dat schijnt er de moeite waard te zijn, maar dan moet je hier wat langer verblijven. We deden het Julia Pfeifer Burns State Park aan en we maakten een omweg via Solvang. 

Solvang ligt in de Santa Ynez Valley, oostelijk van Santa Barbara. Het is een plaats die in 1911 werd opgericht door Deense immigranten. Het is nu een Deense plaats in Deens bouwstijl, Deense namen en Deense vlaggen in  Californië. Solvang is leuk en daarna hoef je niet meer naar Denemarken. Hoewel het weer past niet bij Denemarken...

Daarna door naar Santa Barbara. Wij kwamen van "boven" de stad is en daardoor reden we meteen al tegen het eerste doel, de Mission aan. De Mission is in 1768 opgericht door Spaanse missionarissen en is nog in gebruik. Een prachtig gebouw tegen de heuvels van Santa Barbara. De stad zelf is ook zeker een bezoek ward. Een gezellige hoofdastraat met mooie winkels. Palmen, prachtige tegltableaus. Zelfs de bushaltes zijn van mozaïek voorzzien. Wandel naar de mooie houten pier waar je van een heerlijke lunch met uitzicht op de oceaan kunt genieten.

Eigenlijk is zo'n doortocht te kort. Santa Barbara is je hele vakantie (en de rest van je leven) waard...

Daarna door naar Los Angeles met een laatste tussenstop in .xxxx om te kijken en te ruiken (!!!) naar de Walrussen. Een mooi gezicht hoe ze daar op het strand liggen. 

We kwamen aan het begin van de avond via Ventura Los Angeles binnen. Het is mooier om in Ventura de "benedenweg" langs de kust te nemen. Gedreven door tijd en honger, namen wij de snelweg en waren we in korte tijd in Hollywood waar we een hotel aan La Brae Avenue, halfweg tussen Sunset Boulevard en Hollywood Boulevard hadden. Beter kan je voor sdit doel niet zitten

Julia Pfeiffer Burns State Park
Santa Barbara Mission
Solvang

De typisch Deense bouwstijl in Solvang

Solvang
Solvang
Santa Barbara

Santa Barbara Mission

Santa Barbara Mainstreet

Santa Barbara Hoofdstraat

Santa Barbara Pier

De prachtige oude houten pier in Santa Barbara

Walrrusen bij San Simeon

Walrussen bij San Simeon, vlak bij Hearst Castle. Leuk om te zien, hou er wel rekening mee dat de lucht die ze verspreiden in het wild vergelijkbaar is met die in de dierentuin. Het ligt dus niet aan de dierentuinen bij ons dat het niet prettig ruikt :-)

Ten zuiden van Santa Barbara

Ten zuiden van Santa Barbara zie je het landschap totaal veranderen en zijn de hevels van BIg Sur veranderd n veel glooiender heuvels met gras in plaats van de vetplanten die de noordelijker hellingen begroeien

Go to top