Fietsen in San Francisco

Wielrenner bovenaan Buchannanstreet

Wielrenner bovenaan Buchanan Street

Zo kan het ook, als je maar hard genoeg gaat, hoef je bult op niet zo heel ver meer, hoop je dan maar...

Fietsen met Blazing Saddles

Er zijn diverse fiets huur mogelijkheden. Na wat surfen op Internet en het bekijken van filmpjes en prijsvergelijk kozen wij ervoor om in Nederland al een dag fietshuur met begeleiding door een gids te huren. Dat was een goede keuze. De gids begeleid je langs een prachtig stukje San Francisco. Wij kozen voor Blazing Saddles die meerdere zaken in de stad heeft. Je moet je fietsen ophalen en inleveren op Hyde street vlak bij Fishermans Warf.

Na een bijzonder hartelijk welkom krijgen alle deelnemers een verplichte cursus: "Hoe werkt een fiets" Waar dienen de handgrepen aan het stuur voor, hoe moet je schakelen, waar zijn die trappers voor"  Voor ons Nederlanders is dat een volkomen belachelijke vertoning. Daarna een rijtest. 15m door de zaak over de blauwe loper, rechtuit blijven rijden en liefst zonder schade aan te richten netjes voor de medewerker tot stilstand komen.

Inderdaad, er zijn mensen bij die voor het eerst in hun leven op een fiets stappen. Die laat je dan rijden op een fiets met derailleur...Dat  dat niet altijd goed gaat wordt pijnlijk duidelijk tijdens de tocht.

Nadat de gids tot zijn vreugde bij het voorstelrondje constateerde dat de wij Nederlanders waren, waren we onmiddelijk gevrijwaard van betuttelingen en konden we in alle vrijheid af en toe iets langer stoppen voor een foto. De minder ervaren fietsers werden goed in de gaten gehouden.

Blazing Saddles Balie
Blazing Saddles testrit
Stop bij Fort Mason

Even genieten van het uitzicht vlak voor de afdaling naar bij Fort Mason

Palace of fine arts theatre

Palace of fine arts theatre

uitzicht op de Golden Gate bridge

Golden Gate Bridge

De route

Vanaf Blazing Saddles ga je naar de kust om vervolgens langs de kust één serieus klimmetje the maken naar Fort Mason. Je wordt beloond met een geweldig uitzicht, waarna je afdaald naar het Fort, nu meer een jachthaven. vanaf Fort Mason wordt de rit voortgezet naar het Palace of Fine Arts Theatre, een soort grieks gebouw dat als herinnering aan de grote aardbeving van 1906 is gebouwd.

Vanaf het Palace of Fine Arts Theatre gaat de rit naar de Golden Gate Bridge. Onderweg zijn er volop momenten om foto's te maken en wordt alle uitleg gegeven die je maar wensen kan.

Na verschillende stops waarbij de brug vanuit diverse standpunten te bewonderen is, ga je de brug over naar Sausalito. Deze plaats geeft een Italiaans gevoel als je vanaf de hoogte van de brug naar zee terug fietst en mooie huizen tegen de berghelling aan ziet liggen. In Sausalito stopt de gids en krijg je kaartjes voor de ferry vanaf Sausolito of Tiburon. Je bent vrij te doen en laten wat je wilt. Het is begin van de middag en de fietsen hoeven pas om 20.00 uur terug gebracht te zijn.

Wij kozen er voor om door te fietsen naar Muir Woods National Monument waar je de eerste Sequioa's van je vakantie kunt belijken. Vandaaraf is het een mooie fietstocht naar Tiburon.

Golden Gate Bridge
Golden Gate omhoog
Woonbootwoningen

Tiburon staat bekend om het feit dat daar een straat is waar allemaal Woonboten omgebouwd zijn to "normale" woningen. De boten zijn op palen geplaatst waarbij de ingang op straathoogte is gekomen bij de helling waar ze tegenaan staan. De ruimte onder de palen is vaak dichtgemaakt en fungeet als woon- of bergruimte

SF van Tiburon

San Francisco vanaf Tiburon. De ferry op hoog tempo op weg naar Tiburon

Straat in Tiburon

Bij de woonboten in Tuburon. Een mmoi doorkijkje met een bijzonder gevormde boom, net voor bij de woonboten in Tuburon

Historic ark row

Go to top