Hollywood

Hollywood

De Hollywood letters op de heuvels boven de stad

De beroemde letters mogen natuurlijk niet ontbreken. Zorg voor een zoomlens en ga in het winkelcentrum op Hollywood Boulevard op de "brug" staan. De perfecte plek voor de foto.

1-Dag Hollywood en Los-Angeles

Het nadeel van zo'n geplande reis is dat je beperkt bent in je keuzes. Een miljoenenstad als Los Angeles met zijn vele bekende voorsteden als Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Venice etc. zorgt er voor dat je eigenljk niet goed weet waar te beginnen en wat je moet gaan bekijken.

Eerst een compliment voor Fox reizen, die (via een Amerikaanse reisorganisatie) een perfect gelegen hotel hebben gekozen. We zaten in het Quality Inn op North La Brae Avenue. Dat ligt halfweg tussen de Hollywood Walk of Fame (Hollywoord Boulevard) en het er onder gelegen Sunset Boulevard. Ook wereldberoemd maar de moeite van een wandeling niet waard....

Bij aankomst werd ons meteen gevraagd of we gebruik wilde maken van een van de guided tours en jawel, dat wilden we, maar niet die avond meer.

De beschrijving van die dagtocht staat op de pagina over Los  Angeles.

Quality Inn North La Bae Avenue
Uitzicht op het Hollywood sign
Walk of Fame

Wat foto's van de Walk of Fame

Walk of Fame
Walk of Fame

Hollywood bekijken

Zoals al gezegd zaten wij in het Quality Inn tussen Hollywood Boulevard (begin Walk of Fame) en Sunset Boulevard. Naar Sunset Boulevard lopen is eigenlijk niet interessant. Het is een grote doorgaande weg als alle andere in een grote Amerikaanse stad. Ge je rechtsaf vanaf La Brea Sunset Boulevard op, dan wordt het pas aantrekkelijk als je een paar kilometer richting Beverly Hills bent gereden. Dan veranderd de omgeving en is het er wel aardig. Sterker nog, op een gegeven moment liggen links oude lelijke gebouwen, dat is nog steeds Hollywood, en de rechterkant van de weg zie je prachtige gazons, palmbomen en mooie zijstraten, dat is Beverly Hills...

Terug naar Hollywood. Het interessante deel gaat natuurlijk over de filmindustrie. Op de hoek North La Bea Avenue, Hollywood Boulevard staat een soort monument, vandaaraf loop je de Walk of Fame op. In dit stuk van hoostens een kilometer heb je de sterren in de grond, het beroemde Chinese Theater, een mooi winkelcentrum vanwaaraf je de letters Hollywood zo mooi op de berghelling ziet staan en de de bekende vloer waar beoroemde sterren hun hand- en voetafdruk in hebben gezet. 

Loop je er nog een blokje omheen dan kom je bij de Hollywood Bowl, een openlucht theater en de beroemde kerk die in Sister Act is gebruikt. (overigens blijken de binnen opnamen ergens in San Francisco gefilmd te zijn).Wil je de Hollywood Bowl van binnen zien (wat een acoustiek, ongelooflijk!!) dasn moet je met de guided toer mee.

Kortom, er is genoed te zien en het is allemaal in een heel beperkte omgeving gesitueerd. Hier heb je geen auto voor nodig.

Wil je meer van Los Angeles zien, kies dan vooral voor een guided tour. Zie hiervoor de pagina Los Angeles bekijken 

Winkelcentrum Hollywood Boulevard
Chinese Theater
Kerk Sister Act

De kerk waar Sister Act zich afspeelt

Reklamebord Sunset Boulevard

Reklamebord op Sunset Boulevard....

Bekende artiesten

De bekende vloer bij het Kodak Theater waar artiesten hun hand- en voetafdrukken en hantekeningen in het nog natte beton hebben gezet

Go to top