1 dag in Los Angeles

Kunst

Kunst in LA

De verschillende modellen straatlantaarns uit oud-LA verenigd in een kunstwerk

Een dag beschikbaar in Los Angeles, de indruk van een wereldstad

Bij aankomst in het hotel werd ons meteen gevraagd of we gebruik wilde maken van een van de guided tours en jawel, dat wilden we, maar niet die avond meer. Genoeg gereden die dag. Met een aardige korting ($ 25 p.p.) èn ophaalservice bij het hotel hebben we een volledige dagtocht geboekt. In Nederland hadden we die dagtocht al uitgekozen. Je ziet in een dag de hightlights van LA. Zij weten de weg en de mooie plekjes.

Als je zelf gaat rijden zie je de helft niet i.v.m. de verkeersdrukte en het zoeken naar de juiste plaatsen. Kijk eens op de site van Starline Tours. Het aanbod is groot. (zie verderop op deze pagina)

De gids is geïnteresseerd in de herkomst van al zijn gasten. Met iedereen een kort praatje. Nederlanders? Ja Amsterdam kent hij en heeft het ook bezocht tijdens zijn diensttijd in Duitsland. Iets wat we wel vaker tegenkwamen.

Het is onvoorstelbaar wat een informatiestroom er voorbij komt. En geen bandje, nee een gids die om 09.00 de mond opendoet en hem om 17.00 voor het eerste sluit.... Dan ben je op de hoogte van alle restaurants en welke sterren er wel eens eten, dan ken je ieder highlight van Hollywood, Beverly Hills en Downtown LA.....

Beverly Hills
Beverly Hills
Beverly Hills - Rodeo Drive

Beverly Hills - Rodeo Drive

Beverly Hills - Sunset Boulevard

Beverly Hills - Sunset Boulevard

Beverly Hills - Rodeo Drive

Beverly Hills - Rodeo Drive

De route

Zoals hierboven al gezegd hebben wij gekozen voor een dagtour met een touristen bus. Het is de Grand Tour. Dat betekent dat je rond een uur of 9 's-ochtends in de bus stapt en 's-middags rond een uur of 5 terug bent. Wat je krijgt is een uitgebreide rondleiding die start en eindigt in Hollywood aan de Hollywood Boulevard.

Je maakt eerst een rondje langs de kerk waar Sister Act zich afspeelt. Je krijgt uitleg bij de sterren en de handen en voeten in het beton bij het Kodak Theatre. Je krijgt de tijd, met uitleg over wat interessante zaken, in de shopping mall met uitzicht op de letters Hollywood op de heuvels er achter. Dan een bezoek aan de Hollywood Bowl. Een prachtig theater met onvoorstelbare acoustiek. De gids stond op normale conversatie toon te praten en wij konden hem ongeveer 12 rijen hoger moeiteloos verstaan...

Daarna gaat de reis naar Beverly Hills met een 20 minuten stop bij het winkelcentrum waar alle beroemde merken vertegenwoordigd zijn. Onderweg stromen de tips binnen over restaurants die we passeren en welke beroemdheden daar eten, maar ook over de omgeving. Waartom korten en lange palmen na elkaar? Hij legt het uit. Ook dat iedere straat in Beverly Hills een andere boomsoort heeft. En, maar dat zie je meteen, dat Beverly Hills "een ietsje rijker" is dan Hollywood.  

Na Beverly Hills een bezoek aan de Farmers Market. LA's oudste - van oorsprong - boerenmarkt. Nu een winkelcentrum. Een uur de tijd voor shopping en lunch. In ons geval heerlijk gelunched, niks geshopped... Erg mooi aangelegd en onderhouden allemaal.

Na nog wat omzwervingen langs een dierentuin en het kunstwerk met alle lantaarnpalen die LA ooit gehad heeft, door naar down-town LA met zijn wolkenkrabbers. Een kort bezoek aan het Disney Theatre en een bezoek aan een 17e eeuwse LA Mission, DE plek waar de eerste bewoners (monniken) zich gevestegd hebben en waaromheen LA is ontstaan. Bijzonder zo'n Spaans gebouw omringd door glazen wolkenkrabbers..

Al met al is deze trip het waard. Zeker als je weinig tijd in LA te besteden hebt. Het grote voordeel is dat je enorm veel hoort over de stad en de omgeving. Je ziet veel en komt toch niet oververmoeid de bus uit aan het einde van de dag. Als je zelf je weg moet zoeken, kost je dat veel meer tijd en de chauffeur ziet niet de helft van wat je nu ziet. Bovendien als je nog een dag te besteden hebt, kan je op basis van deze rondleiding ook nog een keuze maken om iets te bezoeken wat je eigenlijk beter zou willen bekijken.

Wij hadden maar één dag en gingen de volgende dag door naar Palm Springs. Dan is dit zeker de goede manier om toch iets van LA te zien. Een langer bezoek gaat er zeker komen!

Disney Theatre
Een wolkenkrabber in een wolkenkrabber
Wolkenkrabbers

Wolkenkrabbers gefotografeerd in de ramen van een andere wolkenkrabbers, Ook voor de foto rechts hierboven

Rodeo Drive

Rodeo Drive

Rodeo Drive

Rodeo Drive, Weerspiegeling in een etalage

Go to top