Mariposa Groove - Sequoia National Park

Sequioia

Breed....

Dat is wat je wel kunt zeggen van een sequoia. En hoog, en lang, en... superlatieven schieten te kort bij deze bomen

Wortels stelsel van een Sequoia

Het worstelstelsel van een omgevallen Sequoia

Omgevallen Sequoia

De reus op zijn kant

Grizley Giant

Als je voor zo'n boom staat, dan zie je pas echt hoe enorm zo'n boom is

De route

Mariposa Grove is een van de mogelijkheden om de Sequioa's te gaan bekijken.  Opm: Het park is in verband met onderhoud gesloten tot medio 2017

Wij zaten met de keuze dat we aan hotels gebonden waren en twee dagen er voor vanuit Las Vegas de lange rit onderlangs via Bakersfield naar Fresno hadden gemaakt. Daar was onze overnachting en de dag daarop gingen we alweer door naar Yosemite. Yosemeti reden we dus vanuit het zuiden aan en hebben daar een volle dag doorgebracht, waarna ons motel ook weer aan de zuidkant van Yosemite lag. 

Na die overnachting eindig je binnen dit schema in San Francisco en heb je nog steeds niet fatsoenlijk de gelegenheid gehad om de Seqouia's te bekijken. We hadden ook van verschillende Amerikanen de tip gekregen om vooral via Napa Valley terug te gaan. Vanwege klimaat en landschap. Uiteindelijk kozen we daar niet voor onder het motto dat we ieder jaar al in Frankrijk genieten van de wijnvelden en Sequoia's alleen in de Gard te vinden zijn, maar de echte? Daarvoor moet je in California zijn.

Aldus besloten om naar de dichtsbijzijnde mogelijkheid te rijden en dat was Mariposa Groove. Aan het begin van het park de auto geparkeerd en op ons gemak een prachtige wandeling gemaakt door dit onvergetelijke park.

Kom je ook van Yosemite? Volg dan via Yosemite West de Wawona road en je komt vanzelf bij de ingang van het park. Je kunt daar weer van de bekende National Park Service bussen gebruik maken, of gewoon zoals wij deden, aan de wandel gaan.

Op de foto's rechts een denneappel die overigens niet van een Sequoia is. Deze enorme denneappels zijn van een ander type en veel kleinere den. Bij de Sequioa hoort een voor ons gevoel volkomen normale kleinere deneappel. Typisch, je verwacht dat zo'n enorme boom ook enorme denneappels produceert. 

pineapple
Sequioa

Go to top