Van Las Vegas naar Fresno door de Mojave Desert

Mojave Desert

Mojave Desert

Onderweg van Las Vegas naar Bakersfield / Fresno

De Mojave desert

De bestemming van die dag is Fresno in Californië, in de buurt van Yosemite. In de buurt, ach je verlegd je grenzen snel. Als je zoals wij in Arnhem woont dan is Nijmegen in de buurt. Als je in Californië bent en je bent in Fresno, dan is Yosemite in de buurt, zo simpel is dat. Wat is nu 62 mijl ofwel vijf kwartier rijden?

Eigenlijk, heel eerlijk is de route via Death Valley en de Tiogapas naar verwachting de mooiste. Het reisbureau had een hotel in Fresno geboekt. Dan is de Tiogapas geen optie. We hebben nog overwogen om toch via Death Valley te gaan en te overnachten in Lee Vining. Dan konden we ook Mono Lake meepakken. Dat bleek niet mogelijk omdat de pas nog dicht zat. 

TIP: check altijd of de Tiogapas open is als je voor half juni of na begin september reist.

De route door de Mojave desert heeft echter ook veel te bieden. Het blijkt al wel uit de foto's. Bijzonder landschap dat aan je voorbij rolt. 

Maak het uitstapje naar Calico. Dit verlaten mijnwerkersdorp is gerestaureerd en je krijgt een aardige indruk van het leven rond 1800 in het gebied van de goldrush. Bovendie kom je dan door vrijwel verlaten en totaal vervallen plaatsjes waar de foto bovenaan de pagina is genomen.

In de verte kan je Edwards Air force base zien liggen met het kerkhof waar honderden vliegtuigen in de woestijn staan.

Mojave Desert
Calico Ghost Town

Calico Ghost Town, oud mijnwerkers stadje uit de tijd van de Gold rush

Grens Nevada - California

Een echte grens tussen Nevada  en California...

Onafzienbare treinen

Even wachten op de trein...Onafzienbare treinen 120 wagons lang, twee etages hoog en 6 tot 8 zware diesellocs om het spul in beweging te krijgen en te houden

De route

Las Vegas uit heb je maar een mogelijkheid dus fout rijden zit er niet echt in. Je volgt de 15 en je komt vanzelf in Fresno. zolas al gezegd is het een bijzonder landschap. De woestijn is echt woestijn, zoals op de foto's goed te zien is.

Midden in die woestijn kom je dan een rangeerterrein tegen waar enorme treinen gekoppeld worden en hun goederen over de USA verspreiden. 120 wagons en twee etages hog is de standaard. Wij moesten wachten en dan sta je wel even te tellen.

De Californische grens is hier echt een grens. De andere grenzen die we passeerden (ook die van Californië naar Arizona) werden slechts gemarkeerd door een bord langs de kant van de weg. Hier was echter een serieuze controle. Blijkbaar is men bang voor ziekten of concurrentie want het was absoluut verboden om groenten en fruit mee de grens over te nemen.

Een maal voorbij Bakersfield wordt het landschap weer wat meer begroeid. Er ontplooid zich een graslandschap, prairies, jawel echte prairies. Op de heuvels grote windmolenparken. Californië houdt zich met het milieu bezig. Dat zie je aan oplaadpalen voor elektrische auto's, zonnepanelen, windmolen parken en waarschijnlijk is het het grootste afzetgebied van Toyota Priussen... 

Mojave woestijn
Het oude schooltje van Calico
Trein
Verkeersdrempel

Verkeersdrempel... Ja je moet met de tijd mee, en wat doe je dan? Je legt een verkeersdrempel in de woestijn...

Geen groenten en fruit mee...

Geen groenten en fruit mee...van Nevada naar California.

Go to top