Monterey en 17-Mile Drive

The Loneley Tree

Loneley Tree

The beroemde Lonely Tree aan 17-miles drive. Zoals je ziet, afhankelijk vanuit welke hoek gefotografeerd, is de tree wat meer of wat minder Lonely

Onderweg naar Carmel-by-the Sea

Komend van het prachtige Stanford reden we terug naar de kust om rond het middaguur even te stoppen in Santa Cruz. Tocht wel bijzonder dat ruim 700km boven de Mexicaanse grens de plaatsnamen al zo Spaans zijn. De Spaanse invloeden zijn hier al goed merkbaar en dat wordt naar het zuiden steeds meer.

Wij rijden door een mooi gebied en zijn heel blij in Nederland al voor een cabrio als huurauto gekozen te hebben. De verhuurder wist ook meteen waar we vandaan komen. Alleen Duitsers en Nederlanders moet zo nodig met hun hoofd in de zon rijden, in plaats van in de airco te zitten. Die airco is overigens echt nog wel (een enkele keer) gebruikt, maar neem in ieder geval een petje o.i.d. mee want dat heb je nodig.

Rond een uur of 4 (16.00) kwamen we aan bij 17-Mile drive.

Kust bij 17-mile drive
Huckleberry Road
Bijzondere cypressen

Langs de kust bij Monterey groeien deze bijzonder gevormde cypressen

Monterey cypressen bij de Lone Tree

Monterey cypressen bij de Lone Tree

Kust bij Carmel-by-the-Sea

Kust bij Carme

De route

17-Mile Drive is een mooie weg door Pebble Beach en Pacific Grove op het Monterey Peninsula in Californië, waarvan een groot deel als een soort schiereiland in de Stille Oceaan uitsteekt. Je passeert beroemde golfbanen, herenhuizen en landschappelijke bezienswaardigheden, waaronder de Lone Cypress, Bird Rock en het Del Monte Forest met de bijzondere Monterey Cypress bomen.

17-Mile drive is de belangrijkste weg door de omheinde en in particulier eigendom zijnde community van Pebble Beach. Om hier te komen moeten niet-ingezetenen $9,00 tol betalen om de weg te gebruiken. Net als de gemeenschap is de meerderheid van de 17-Mile Drive eigendom van en wordt geëxploiteerd door de Pebble Beach Corporation. De 17-Mile Drive is een 17-mijl (27 km) -Lange schilderachtige lus met vier primaire ingangen - de belangrijkste snelweg ingang aan de California State Route 1, en ingangen in Carmel en Pacific Grove.

Het is de negen dollar meer dan waard. je krijgt prachtige doorkijkjes naar de Stille Oceaan en zoals al genoemd de Lone Tree, de bijzondere cypressen. Heb je tijd genoeg, ga dan bij de Golf court van Pebble Beach kijken. Dat is toch wel wat anders als de gemiddelde Nederlandse golfbaan.

Wij hebben overnacht bij de Carmel Mission Inn. Een mooi hotel vlak aan de kust. Helaas hebben we door de late aankomst niets meer van Carmel zelf gezien. Dat is toch wel het nadeel van dit type reis. In principe zijn de afstanden (op een uitzondering na) niet extreem groot. Neem je echter de tijd voor lunch, veel (foto) stops en momenten om iets te bezoeken, dan blijft er erg weinig tijd over om de bestemming te bekijken. Ik kom hierop in de het stuk over de route Palm Springs - Phoenix op terug.

kaart 17mile drive

Overzichtskaart 17 mile drive

Pebble Beach and Del Monte Forest

Go to top