Palm Springs

Palmen in de woestijn

Palmen in de woestijn

Palmen in eenwoestijn, alleen mogelijk waar gesproeid wordt. Uitzicht uit het hotel. 

Naar Palm Springs

Vanuit Hollywood naar Palm Springs. Nu wordt het serieus, zelf rijden over de snelwegen in en rond LA. Veel rijbanen breed. Daar tipt de A2 tussen Utrecht en Amsterdam toch niet aan. Maak niet de fout om te kiezen voor de carpoolstrook. Wij deden dat en zagen de ene na de andere afslag aan ons voorbijgaan. Ook die weilden nemen... uiteindelijk bij konden we er bij New Port Beach af. Even een creapy stukje industrieterrein over  gereden. Zo'n stukje waarvan je denkt, OK, wegwezen hier...

Daarna een prachtige rit naar Palm Springs voor de boeg. 

Wij sliepen in het Comfort Inn in Palm Springs 90 South Indian Canyon Drive, Palm Springs, CA. Een prima kamer. Niet super luxe, maar alles aanwezig en een lekker zwembad om wat af te koelen. Tegenover het hotel zit een Mexicaans restaurant. En dan geen "Nederlands" Mexicaans restaurant, maar een echte Mexicaan met gerechten die je hier nooit zult krijgen. Je vraagt je echt af waarom niet....Fantastisch gegeten!!

Op weg naar Palm Springs
vlak voor Palm Springs

vlak voor Palm Springs heuvels vol met windmolens

Autoverhuur

Autoverhuur :-) net buiten Palm Springs

Herinnering aan de cowboys

Beeld bij de bibliotheek als je Palm Springs binnen komt. Een herinnering aan de cowboys die de stad gesticht hebben

De route

Wij gingen vanaf Hollywood de snelweg op richting van het zuiden met de bedoeling om via Pomona, Chino en Riverlands naar Palm Springs te rijden.

Door de fout met de carpoolstrook kwamen we in New Port uit. Van New Port zijn we nog wat verder zuidelijk gegaan naar Laguna Niguel, waar we de 74 opgingen naar Lake Elsinore en dan door naar Perris.

Eigenlijk was het een geluk dat we die fout gemaakt hadden want dit was een geweldig mooie route. Je ziet het landschap langzaam aan veranderen van groen en vruchtbaar naar woestijn. Tegen de tijd dat je Perris in rijdt is het gedaan met het zelfstandig groeiende groen. Er is alleen prairy gras en wat wilde struikjes. In Perris zelf zie je overal sproeiers staan en mooie goed onderhouden gazons en borders. Om Perris heen zijn enorme plantages met abrikozen en ander subtropisch fruit. Maar alles wordt door middel van beregening van water voorzien.

Vanuit Perris zijn we via Hemes en Mount San Jacinto naar Palm Springs gereden. Al met al weer een prachtige rit gehad. Als je Palm Springs binnen komt zie je de woestijn ineens veranderen. Mooie goed onderhouden grasvelden en bloemperken. Mooie tuinen bij de huizen.

Wij reden een cabrio. Deze rit is een van de weinigen waarbij het dak dicht is gegaan en de airco aan. Toen we bij het hotel uitstapten (eind mei!!) was het 49 graden Celcius. De lucht "proefde" alsof je in een sauna zat. Heet en droog.

Het was donderdag. Dat betekent in Palm Springs dat er een avondmarkt is. De temperatuur was rond 20.00 gezakt tot een 'aangename' 38 graden. Nog steeds erg warm, maar het maakte een wandelingetje over de markt wel mogelijk. Een leuke markt met veel lokale zaken zoals houtsnijwerk.

Rechts het beeld van Marilyn Monroe. Zij heeft  een aantal jaren in Palm Springs gewoond.

Palm Springs Bibliotheek
Beeld Marilyn Monroe
Palm Desert

Palm Desert, vlakbij Palm Springs. Hier is een mooi natuurpark in beheer bij indianen. Sluit om 17.00 dus kom op tijd als je er iets van wil zien

Palm Desert

Palm Desert, drukte in de avondspits

Hotel Comfort Inn Palm Springs

Hotel Comfort Inn Palm Springs

Go to top