San Francisco

San Francisco International

San Francisco International Airport

Het vliegveld van San Francisco, klein overzichtelijk en schoon. Een prettige eerste indruk met deze mooie stad. Van hieraf zijn er goede verbindingen naar de stad zelf. Veel reisbureaus regelen overigens een shuttlebus naar het hotel. Volg in dat geval de aanwijzingen van het reisbureau.

Overnachten in San Francisco

Onze reis bracht ons na aankomst in San Francisco naar het Tomo hotel vlak bij Japan Town.

Tomo is nu "The Kimpton Buchanan" en is gevestigd op 1800 Sutter Street, San Francisco, CA 94115-3220, De Verenigde Staten +1 415 921 4000.

Het is een goed hotel voor een (of enkele) overnachting(en). Volgens de huidige website is er nu ook wat mogelijkheid voor ontspanning in het hotel zelf. De omgeving is mooi. Het ligt midden in de mooie heuvels en de bekende stijle straten met Victoriaanse huizen.

Dit hotel ligt op een taxi-kwartier van Fishermans Warf en the Embarcadero. Je kunt echter ook goed 5 blokken wandelen naar Van Ness Avenue. Je ziet wat van de stad en op de hoek van Van Ness stopt de Trolleybus, waarmee je voor een enkele dollar ook op die plaatsen komt. Je beleeft dan wel meer van de stad!

Tomo Hotel, nu The Kimpton Buchanan
Kaart SF
uitzicht over San Francisco

Bezienswaardigheden

Er is natuurlijk ontzettend veel te zien in deze stad. Goede uitgangspunten zijn de vele toeristische boeken die te koop zijn over de stad en zijn omgeving. Wij hebben heel veel plezier gehad van de ANWB uitgave Verenigde Staten, Zuidwest. Die omvat het hele gebied van de reis en geeft heel veel nuttige informatie. Verder is de website van San Francisco Travel een goed punt om eens te bekijken wat je allemaal wilt bekijken. Het hangt uiteindelijk sterk af van de beschikbare tijd. Vervoer is in San Francisco geen enkel probleem. Het openbaar vervoer is perfect geregeld en de kabeltram moet je toch wel gezien hebben.

Embarcadero en Fishermans Warf zijn zeker een bezoek waard. Als je geluk hebt zie je op Pier 39 nog zeeleuwen.  Wij hadden de twee volledige dagen beschikbaar. Daarvan hebben we er een gebruikt voor een bezoek aan Alcatraz en de tweede zijn we gaan fietsen. waarover beiden later meer.

Pier 39

De mooie oude trams op Embarcadero

De meeste bochten binnen de kortste afstand ter wereld en de hele dag auto's voor de deur.... Je zult er maar wonen: Lombard Street

De beroemde kabeltrams. Zorg dat je 's-morgens al vroeg bij het eindpunt onderaan de kade bent. Daarwordt hij met de hand gedraaid en dat is om die tijd nog goed te zien. Later op de dag kan je over de koppen lopen en zie je er vrijwel niets meer van

Go to top