Stanford

Stanford University

Stanford University

Wereldberoemd en een van de beste universiteiten van Amerika. De it is de bakermat van de de vele IT-bedrijven die in deze regio, Silicon Valley, gevestigd zijn.

Stanford

Wij vertrokken vanuit San Francisco met als doel Carmel-by-the-Sea. Wij besloten een stukje Silicon Valley mee te nemen. Werkzaam in de IT is dit voor mij toch wel het Walhalla van onze branch en ik wilde wel een paar van de wereldberoemde IT-bedrijven op locatie zien. Ook Stanford stond op het verlanglijstje. Enerzijds omdat onze zoon het er over gehad had, dat hij daar graag wilde studeren, maar ook omdat het een van de beste en bekendste universiteiten in Amerika is.

Stanford is prachtig gelegen en de universiteit ziet er op het oog in ieder geval geweldig uit. Orachtige gebouwen, zorgvuldig onderhouden gazons, mooie beeldengroepen. Ja, daar wil je wel studeren....

Stanford University
Ingang Stanford Uni
Cantor Arts Center

Cantor Arts Center, het universiteitsmuseum. Gratis toegankelijk met een prachtige collectie over de geschiedenis van Stanford en de vroegere native americans

Native american collection

Native american collection

Native american collection

Masker uit de tijd van de Native Americans

De route

Wij reden vanuit San Francisco in eerste instantie naar de kust bij Half Moon Bay. Vanaf  Half Moon Bay reden wij naar Palo Alto. Vanaf Palo Alto naar Stanford. 

Stanford is een prachtig gelegen plaats waar je aan het onderhoud kan zien dat daar wat meer aandacht aan wordt besteed dan in de gemiddelde Nederlandse gemeente. Overigens kan je die conclusie voor al het openbaar groen in (in ieder geval Californië) wel trekken.

Prachtige borders, mooie glad geschoren grasvelden en overal sproei installaties. Wij hebben een klein stukje van het Cantor Arts Center bekeken. De toegang was tot onze verbazing gratis. Wij hebben de "Native American Collection" bekeken, waarna we helaas door tijdgebrek al snel verder moesten. Na een korte rondgang bij de ongelooflijk mooie universiteitsterreinen, zijn we door gereden naar Mountain View en vandaar richting Santa Cruz, weer aan de kust, Het einddoel van die dag was Carmel-by-the-Sea, bij Monterey.

Stanford
park voor de universiteit
Sfeerbeeld Stanford

Woonwijk in Stanford

Bij het Cantor Arts Center

Bij het Cantor Arts Center

Ingang universiteit

Ingang van de universiteitsgebouwen

Go to top