National Park Service

De National Park Service werd in 1916 opgericht met al doel de natuur te beschermen en de prachtige landschappen voor het publiek open te stellen.

Deze organisatie die zowel voor het natuurbehoud zoirgt maar ook beschikbaar is voor de bezoekers om hen te helpen de juiste keuzes te maken als het gaat om het op een veilige manier bezichtigen van het park is het voorbeeld hoe je dit moet organiseren.

In ieder park zijn de park rangers aanwezig. Er zijn één of meer informatiecentra waar gratis kaarten verstrekt worden. Waar je persoonlijk tips krijgt en waar een schat aan documentatie en souvenirs te verkrijgen zijn. Deermee is als start aan een bezoek het visitor centre altijd een goed startpunt.

Ook de website is een mooi startpunt om zeker ook vanuit Nederland al te genieten van  wat je kunt gaan zien.

Koop bij je eerste park een jaarkaart voor een luttele $ 80,= en je kunt onbeperkt in je vakantie ieder park net zoveel in- en uit rijden als je maar wilt.

Tot slot, veel parken kennen een openbaar vervoer structuur met shuttle bussen die via een hop-on-hop-off systeem met grote regelmaat door het park rijden. Je parkeert dan je auto (gratis) op een centrale parkeerplaats, stapt in de bus en bent vanaf het eerste moment in het park al aan het genieten van de natuur. Bezoek de plaatsen die je wilt en pak tussen door de bus om wat sneller naar een ander mooi punt te komen. Beter geregeld kan je het niet krijgen 

Kaart van de USA

Overzichtskaartje van de Verenigde Staten

NPS Logo

Het logo van de National Park Service

Vlag USA

Mariposa 7 8 Grove, Sequoia national park (gesloten tot medio 2017)

Mariposa

Mariposa Grove, Sequoia national park (gesloten tot medio 2017)

Bryce Canyon NP

Bryce Canyon NP

Yosemite

Yosemite NP

Grand Canyon South Rim

Grand Canyon South Rim

Go to top