Bryce Canyon

Bryce Canyon

Bryce Canyon

Overzicht vanaf de kant van de Canyon

De Hoodoos van Bryce Canyon

Hoodoos? Hoodoos! De zandpilaren van Bryce zijn overweldigend. In tinten variërend van lichtgrijs tot diep oranje zijn deze pilaren in de loop van de tijd ontstaan door erosie. Het waait er altijd. Dat is dan ook meteen het eerste aandachtspunt voor een dag Bryce.

Of je nu overnacht in de Lodge of op de ernaast gelegen camping, Pak voor de Lodge de bus van de National Park Service. Stap uit bij het Visitor Center. Daar krijg je de gebruikelijke kaarten en folders met tips wat te doen. Daarna is het heel simpel. Pak de bus weer. Het is zoals in alle parken een hop-on-hop-off systeem en ga eerst naar het uiterste punt, waar de bus keert. Daar is de foto bovenaan de pagina gemaakt. Je kijkt daar over de vallei heen en krijgt een eerste indruk.

Onze eerste indruk? Is dat nou alles? Iedereen is zo wild van Bryce... Je verwacht veel, en krijgt ook veel. Dat besef je pas goed als je er gaat lopen. Wij reden met de bus 1 halte verder door en stapten uit. Vandaar af liepen we langs de rand van de Canyon. Vervolgens zijn we de Canyon zelf in gegaan en dan slaat het "is dat alles" om in Oooohhhh, aaaahhhh, enzovoorts.

Hou rekening met veel water, ook hier zijn geen kraampjes, terrasjes of andere voorzieningen. Die zijn er alleen buiten de canyon zelf. Goede schoenen zijn noodzaak. Hou rekening met grote hiite en onverwachte kou. Er staat (vrijwel) altijd een harde wind en stof wolken annex zandstormen komen onverwacht opzetten en trekken even snel weer weg.

Ga vooral naar beneden en volg de route. Het is een machtige ervaring! Zorg voor extra SD-kaarten voor je camera. Hij is vol voor je het weet... 

Hoodoos Bryce Canyon
Bryce overzicht

Bryce overzicht

Huifkar bij de lodge

Huifkar bij de lodge

Een Trabant in Bryce??...

Een Trabant in Bryce??...

Naar Bryce

Op de pagina over Horseshoe Bend en Grand Canyon North Rim staat de route die wij namen al beschreven. Kort samengevat kwamen we van Page en moesten we naar Bryce. Een ritje  van ongeveer 245 km als je niet op het idee komt om ook nog naar de Grand Canyon North Rim te willen. Dan moet je er 386 km en 5 uur reistijd bijtellen.

Je krijg te maken met een uur tijdsverschil tussen Arizona en Utah. Utah ligt een uur voor en dus is het er later. 

Zoals als genoemd is er een grote wasserette. Idiaal om je spullen eens even te wassen. Er is een grote winkel. Natuurlijk toeristen prijzen, maar met voor ieder wat wils. Van troep tot echt goede dingen. Een heerlijk restaurant waar we echt goed gegeten hebben. Nadeel... je hebt daar niet veel keus. Bryce Canyon Village is gewoon een drietal Motels/Hotels variërend in prijs en kwaliteit en het Lodge restaurant annex General Store. Jawel, je bent in het wilde westen, dan het het een General Store.

Hoodoos
Hoodoos
Bryce Canyon Visitor Center

Ingang Bryce Canyon Visitor Center

Hoezo stoffig

Hoezo stoffig? Dit waren witte en blauwe schoenen bij aanvang van de wandeling

Bryce Canyon Trading Post

Bryce Canyon Trading Post, paar km buiten Bryce. Originale indiaane voorwerpen en gratis koffie!

Go to top