Grand Canyon South Rim

Grand Canyon South Rim

Grand Canyon South Rim

Mooier kan het haast niet worden.... In alles de overtreffende trap.

Naar de Grand Canyon South Rim

Wij kwamen kwamen rond een uur of vier in het Best Western hotel aan. Het heet daar Grand Canyon Village, maar stel je bij dat Village niets voor. Het is niet meer dan een groepje hotels en wat restaurants en winkels.

Wij lieten ons "strikken" voor een diner-show met een toneelsvoorstelling waarbij een goudzoeker er met het liefje van een ander vandoor ging. Leuke show, gezellig met op zijn Amerikaans absoluut geen gebrek aan eten. Ze gingen die dag voor het eerst open en wij werden met een riante korting uitgenodigd voor de try-out. Als goed Hollander laat je zoiets niet lopen en ik zou nu weer gaan.

Na de spullen uitgepakt te hebben kwam mijn verassing van de dag te voorschijn, mijn vrouw snbapte niet waarom ik meteen de deur weer uit wilde, maar we moeten op tijd bij Papillon zijn voor een helikoptervlucht boven de Grand Canyon.

Dit is de grote aanrader. Je kunt het doen vanuit Grand Canyon South Rim, Maar ook vanaf Las Vegas. Zo'n vakantie is niet goedkoop, als je gaat geef dan dat extra geld aan zo'n vlucht uit. Het is iedere minuut en iedere dollar driedubbel waard!

Zo genoeg reklame :-) Het bijzondere is dat je in een volkomen vlak bebost landschap opstijgt. Wij zijn gewend, als je in Europa naar een kloof gaat, dat je daarvoor eerst de bergen in moet. Of het nu de Verdon, de Tarn, de Ardeche, of een "schlucht" in Oostenrijk of Zwitserland is, je bent altijd in de bergen. De Grand Canyon is de kloof van de Colorado. Die heeft zich in de loop van miljoenen jaren in de zachte bodem uitgesleten vanuit een vlak landschap. Het gevolg is dat je dus boven een vlak bosgebied vliegt en dan van het ene moment op het andere de bodem onder verdwijnt en je boven de kloof vliegt. Dat maakt het nog bijzonderder-der-der dan het al is.

De Grand Canyon vanuit de heli
Smokey

Smokey the Bear vindt je overal terug met een bord waarbij in kleurcodering van groen naar rood wordt aangegeven hoe groot het bosbrand gevaar is

Bezoekerscentrum

Het Grand Canyon South Rim Bezoekerscentrum

Vuurwapenverbod

Ooh, ja, laat je vuurwapen in de autokluis, die mag hier niet mee naar binnen

De route

Hierover valt na de pagina over Sedona niet veel meer te vertellen. Samengevat, van Scottsdale (Phoenix) de snelweg tot afslag 298. Vandaaraf naar Sedona. Door Sedona naar het noorden naar Flagstaff om omhoog naar Grand Canyon Village te rijden. 

De route vanaf Flagstaff heeft niet zo veel te bieden, maar het eindresultaat is het dan wel weer waard... 

Overigens, overweeg je te wandelen (hiken) in de Grand Canyon, dan zijn goede bergschoenen en veel, heel veel water een eerste vereiste. Er zijn routes beschikbaar. Ga daarvoor ALTIJD eerst in het bezoekerscentrum naar de National Park Service. Zij weten wat de risico's zijn, waar je op moet letten en kennen de laatste weersverwachtingen.

Je kunt daar starten met een prachtige dag en het kan in no-time omslaan waardoor je, als je niet goed voorbereid bent grote risico's kunt lopen. Dus gewoon langs gaan. Het kost niets en ze helpen je graag.!

Grand Canyon South Rim
Grand Canyon South Rim
Grand Canyon South Rim

Grand Canyon South Rim, ingang van het National Park

Uitzicht vanaf het plateau

Grand Canyon South Rim wat onvergetelijke plaatjes

Grand Canyon South Rim

Go to top