Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park

En dit is wat het park zo indrukwekkend maakt. De Half Dome die overal boven uitsteekt...

Yosemite National Park

Yosemite... iedere keer kom je weer die vraag tegen... Wat is het mooiste park dat er is? Op Facebook wordt die vraag honderden malen gesteld, maar ook door familie, vrienden en bekenden.

Iedere keer als ik foto's terug zie van Yosemite maakt dat wat bij mij los. Misschien wel meer als bij foto's van de andere parken die we bezocht hebben. En toch...Nee er is geen mooiste. Ze zijn allemaal ongeëvenaard in hun grootsheid en mooiheid (is dat goed Nederlands ;-) ?)

Bryce heeft zijn Hoodoo's, Arches (niet geweest) zijn bogen, Sedona heeft zijn hoge rode rotsen die een soortgelijke structuur hebben als Monument Valley. Joshua Tree zijn bijzonder vegetatie en wat te denken van dat kloofje, de Grand Canyon, de Verdon van Amerika, of was het nu andersom, de Verdon, o zo imposant, aan soort van de Grand Canyon? Of Yeloowston, Grand Tetons, het houdt niet op....

Hoe dan ook Yosemite heeft op mij een onuitwisbare indruk achter gelaten en dat is niet zomaar.

Op de foto's rechts de zuidelijke ingang van het park met een herinneringsbord aan het feit dat Theodore Roosevelt hier het eerste Nationale park oprichtte. Al in een tijd dat we in Europa alleen nog maar aan slopen van natuur konden denken

Yosemite entrance
Hier begon het
Beren boxen

Speciale boxen om etgenswaren in te bewaren. Beren slopen auto's om het eten dat er in ligt er uit te halen

Beren waarschuwing

De waarschuwing op de beren boxen

uitzicht in het park

Een van de vele mooie uitzichtpunten in het park

De route

Wij kwamen vanuit het zuiden het park binnen na een overnachting in Fresno. Toch nog zo'n 100 km rijden.

Een mooie route die sterk doet denk aan de Ardeche. Stijle hellingen met veel (witte/licht grijze) rotsen en naaldbossen. Snetl stromend riviertje, alle ingrediënten voor een prachtige route.

Wel eens een bord langs de weg zien staan met het opschrift: "Ziet u een dronken bestuurder? Bel 1-1-2"? Daar kom je ze vergelijkbaar tegen. Maar dan moet je wel 911 bellen.

Ga in het park vooral de wandeling maken naar de waterval. OK trek er een paar uur voor uit en wees voorbereid met extra water in verband met de temperatuur en op een flinke klim. Iets van 69 flinke bochten, maar het is de klim meer dan waard.

Zorg, zeker als je maar één dag hebt, dat je er vroeg bent. Die honderd km aanrijden kosten al gauw een uur of twee en als je de mooie dingen in het park wilt zien en rustig en uitgerust wilt bekijken, dan heb je een lange dag nodig.

Overzicht
Waterval

Go to top