Joshua Tree National Park

Joshua Tree

Joshua Tree

De beroemde Joshua Tree door de Mormonen zo genoemd omdat het hen deed denken aan de profeet Jozhua die met zijn armen naar de hemel reikt

BELANGRIJK

Zorg dat je héél veel water bij je hebt!! Het kan ongelooflijk heet zijn in het park en tussen de beide uitgangen is het vrijwel niet mogelijk om aan water te komen. Niet alleen de Park Service waarschuwt hiervoor, maar wij weten uit eigen ervaring dat je binnen een paar minuten buiten de auto, een flesje water leeg drinkt. Dat gaat automatisch en je hebt het gewoon nodig. Dus zorg voor voldoende voorraad.

Joshua Tree

Het eerste van nog veel komende national parken die wij bezocht hebben. Joshuia Tree is een heel bijzonder park. Hieronder volgt wat meer over de route. 

Het bijzondere aan het park is niet alleen het gevoel dat je door een krater rijdt maar vooral het feit dat de vegetatie steeds veranderd. Als je vanuit Palm Springs de zuidelijke ingang neemt kom je eerst enorme palmen tegen. De palmen die je dus vanuit Palm Springs en Palm Desert inmiddels kent. 

Rij je verder het park in dan verdwijnen die palmen en komen er lage "mini palmen" / struiken voor terug. 

Weer verder het park in, wanneer je in het gebied bent dat er uit ziet als een enorm krater, kom je in een bos met manshoge gele cactussen terecht. Eenmaal daar doorheen kom je tenslotte bij de Joshua Trees terecht.

Nee, die planten staan dus niet door elkaar zoals wij dat gewend zijn. Ieder micro-klimaatje heeft zijn eigen plantensoort en er groeit dan ook echt niets anders doorheen... 

Joshua Tree NP ingang
cactussen
Grote palmen

Grote palmen vrij kort na de zuidelijke ingang

Soort van yuca achtige plant

Mini Yuca's die na de grote palmen komen

kraterrand met cactussen

Kraterrand met cactussen

De route

Wij kwamen van Palm Springs. De beste route hangt sterk van de te maken kilometers die dag. Wij moesten die dag eindigen in Scottdale, Phoenix. Dat is 278 mijl (447km) via de richtste weg. Dan zie je dus niets van Joshua Tree NP. Kies je voor de weg via de noordkant van het park (buiten het park om dan wordt het al 334 Miles (537km) en heb je nog steeds niets van het park gezien.

Wij kozen er voor om wat van de omgeving te zien èn het park door te gaan. Wij om 09.00 uit Palm Springs weg en reden via Palm Desert, La Quinta en Mecca naar de zuid ingang van het park.

We kochten bij de park rangers een jaarkaart voor $ 80,= waarmee we onbeperkt toegang kregen tot alle parken die in beheer zijn bij de National Park Service. In overleg met de rangers werd duidelijk dat met Scottsdale als einddoel van die dag er niets anders op zat dan rechttoe-rechtaan, de zuid-noord route, de Cottonwood Springs road die over gaat in de Pinto Basin Road te nemen. De Pinto Basin road is het stuk dat door de krater of wat daar op lijkt loopt.

Ondanks de beperking in tijd merk je al gauw dat je iedere 5 minuten, soms iedere 500 meter al weer stopt, uitstappen, foto's maken. Het kost je uren om die route te rijden. Dat is niet negatief, dat is gewoon omdat er zoveel moois te zien is, dat je of je wil of niet steeds weer stopt om van al dat moois te genieten.

Zorg voor voldoende water. Het is er heet.... Maar dat heb ik al eerder geschreven. Dat geeft aan hoe belangrijk voldoende water is.

Als je tenslotte aan de Noordzijde het park verlaat kom in het plaatsje Twentynine Palms uit. Daar ga je rechtsaf de Twentynine Palms Highway op. Je komt om de honderd meter een benzine pomp tegen. Gooi hem daar vol. Ongeacht de stand van je meter, gooi hem vol....

Zodra je de benzinepompen voorbij bent staat er een bord waarop (ongeveer ) de tekst staat: "Next 265 miles no services". Onze tank was nog meer dan half vol, dus ik dacht, geen probleem, dat redden we gemakkelijk. Inderdaad, na 265 miles en twee bochten in de weg tegen gekomen te zijn, stond er een restant van wat ooit een benzinepomp was geweest. Daarna kwamen we op de snelweg naar Phoenix en duurde het nog eens zo'n 50 miles voor we een benzine pomp tegen kwamen. Ondertussen het dak dicht gedaan om de stroomlijn van de auto te verbeteren. Rustig gereden en op de laatste druppels bij de pomp aangekomen. Het is maar een weet....

Overigens die Twentynine Palms road het stuk waar je zo'n foto kunt maken van een weg die oneindig rechtdoor loopt. Heel af en toe een tegenligger of achteropkomende verkeer. Erg verlaten, vooral als je leeg komt te staan.

Vervolgens is de snelweg naar Phoenix niet echt interessant en kwamen we rond 21.00 in Scottdale aan. Er zit daar ook nog een uur tijdsverschil met California. Met als gevolg dat we om 22.00 plaatselijke tijd incheckten in het Motel.

Cactussen
Palmen
vruchten Joshua Tree

Vruchten van de Joshua Tree

Noordelijke ingang Joshua Tree NP

Noordelijke ingang Joshua Tree NP

Vanaf het park naar Phoenix

Vanaf het park Noordzijde de Twentynine Palms Highway richting Phoenix. Maak gebruik van de tankmogelijkheden!! Daarna is er 400km geen benzinepomp meer te vinden

Go to top