Valley of Fire State Park

Valley of Fire State Park

Een van die prachtige uitzicht punten in het Valley of Fire State Park

Een uitstapje naar het Valley Of Fire State Park

Vanaf Zion naar Las Vegas, of van Las Vegas richting Utah kom je met een beetje goedewil door het Valley of Fire State Park.

Dit relatief kleine park dat vrij dicht bij het Lake Mead recreation area ligt is meer dan de moeite waard om er door te rijden. Het is een park dat eigendom van de staat Nevada is. Dat betekent dat je NPS jaarpas niet geldig is en je dus wel $10,= toegang moet betalen. Er is geen parkwachter te zien. Bij de ingangen is een parkeerplaats. Daar stop je. Je doet de $ 10,= in een enveloppe die je in een brievenbus gooit. Op de envelop heb je je kenteken geschreven en je neemt een afscheurstrook mee waar een serienummer van de enveloppe op staat. Bij controle en als ze je ècht niet vertrouwen kunnen ze dan in de brievenbus checken of er een enveloppe met tien dollar met dat serienummer in ligt. De kans op controle is minimaal. Maar iedereen betaald keurig en het is het dubbel en dwars waard.

Het park dankt zijn naam aan de fantastische rode rotsen. er slingeren prachtige wegen doorheen zoals te zien op de foto met de camper. 

de rode rotsen waar het park naar genoemd is
rotsen in Valley of Fire SP
Rotstekeningen

Duizenden jaren oude rotstekeningen gevonden in het park

Rotstekeningen

Onderweg in het park

Er zijn in het park een aantal wegen. het park is niet groot maar biedt bijzondere rotsformaties.

Ook tref je er duizenden jaren oude rotstekeningen aan. Bij een van die plaatsen is een ruimte parkeerplaats met een trap naar een platform een meter of 7 boven de grond waar je de tekeningen goed kunt bekijken.

Bij die parkeerplaats zijn picknick banken gemaakt onder een overkapping om je tegen de zon te beschermen.

Wij raakten daar aan de praat met een paar Amerikanen die ons (door de kentekenplaten op de auto) vroegen waar uit Californië we kwamen. We raakten aan de praat. Het bleek dat zij vanwege het belastingklimaat uit Californië gevlucht waren en nu gepensioneerd in Las Vegas woonden. Het beviel er goed, maar het was wel duur om altijd de airco in alle kamers te laten draaien. Maar ja, die kosten wegen niet op tegen de belastingen in Californië....

 

Rotstekeningen
trap naar de rostekeningen

Go to top