Zion National Park

Zion National Park

Zion National Park

Uitzicht over het dal richting Zion vanaf Bryce komend

Naar Zion

De afstand van Bryce Canyon naar Zion is niet zo heel groot. Een klein anderhalf uur rijden (ruim 70 mijl). Het aardige is dat je bij het naderen van Zion het landschap, zoals wel vaker al behoorlijk ziet veranderen. De kleuren van de rotsen, de vegetatie, het wordt net even anders als daarvoor.

Als je bij de Checkerboard Mesa aankomt, de niet te missen berg met het ruitjespatroon, moet je door een tunnel. Die tunnel kent éénrichting verkeer die door middel van verkeerslichten en beveiliging wordt geregeld. 

TIP, zet daar je auto op de parkeerplaats en maak een wandeling van ongeveer 20 minuten met soms wat erg smalle paadjes en wat (beperkt) klauter werk. In principe kan iedereen het. De start ligt rechts van de weg (rechts als je van Bryce komt en voor de ingang van de tunnel). Je komt dan uiteindelijk uit op een plateau(tje) waar de grote foto bovenaan de pagina is gemaakt. Een onvergetelijk uitzicht is de beloning voor de wandeling.

Daarna ga je door de tunnel en rij je door het dal op die foto naar Zion.

In Zion kan je zoals inmiddels gebruikelijk weer het handigst de shuttle bus nemen en in- en uitstappen waar je graag rond wil kijken. 

Paarden trail
Op weg naar Zion

vlak voor Zion

Checkerboard mesa

Checkerboard mesa, een berghelling aan het begin van het park die van nature zo gegroefd is. Daarom kreeg het deze mooie naam 

Ingang Zion

Het inmiddels bekende bord zoals je dat bij ieder park aantreft. Hier de oostelijke ingang van Zion National Park

Op weg naar Zion

Wij kwamen van Bryce Canyon. Het is recht toe en bijna rechtaan naar Zion. Je volgt de 89 naar het zuiden en op de splitsing met de 9 ga je rechtsaf naar Zion. Het staat duidelijk aangegeven. Op de splitsing staat een grote benzinepomp met shop waar je souvenirs, frisdranken en wat te eten kunt krijgen. Eigenlijk is dit de enige mogelijkheid tussen Bryce en Zion, dus als je dorst hebt of aan wilt vullen is dit de gelegenheid.

Landschappelijk is het een mooie route, Je bent hier ver buiten de woerstijngebieden en het ziet er dan ook aantrekkelijk uit. Een beetje vergelijkbaar met Luxemburg en de Eiffel.

Campertje langs de weg

Een oude camper langs de weg vlak voor de splitsing naar Zion

Campertje zo kan het ook

En deze stond er vlak bij, zo kan je het ook aanpakken

Zion Shuttle bussen
Prachtige natuur
Rotsen in Zion

Rotsen in Zion National Park

Rotsen en bomen
Zion

Go to top